Wat zijn brand guidelines, en waarom zijn ze zo belangrijk?

Bij elk branding pakket dat we aanbieden zijn brand guidelines standaard inbegrepen. waarom hoor ik je denken?

Wel, we hebben veel tijd besteed aan het perfecte logo, de juiste look & feel, het samenstellen van het kleurenpalet,… maar niets van dit alles blijft consistent als je geen richtlijnen hanteert. En net deze richtlijnen bundelen we in brand guidelines!

Wat kan je terugvinden in je brand guidelines?

BRAND STORY, PURPOSE & PERSONALITY​

Je brand story, ook wel merkverhaal genoemd, beschrijft de kern van waarom je doet wat je doet. En dit op een manier vertelt dat het echt binnenkomt bij mensen. Het geeft betekenis aan je bedrijf of product en neemt hen mee in je verhaal.

BRAND VALUES

Wat maakt jouw onderneming speciaal? Wat zijn de kernwaarden die ervoor zorgen dat mensen jouw product of onderneming zo waarderen? Deze brand values zijn heel belangrijk, want ze zijn specifiek voor jouw onderneming en verbinden je met jouw ideale klanten en onderscheid je van de concurrentie.

MOODBOARD

Bij elke (re)branding maken wij ook verschillende moodboards. Het is altijd leuk om je gekozen moodboard terug te vinden in je brandbook.

PRIMAIR LOGO & USAGE

Belangrijk bij een goed logo, is hoe je het gebruikt. In je brand guidelines staat er altijd duidelijk uitgelegd hoeveel witruimte je logo nodig heeft om volledig tot zijn recht te komen. Je hebt meestal ook een 3tal logo’s. 1. het primair logo, 2. het secundair logo, & 3 het merkicon. Hoe en waar je precies welk logo het best gebruikt, staat ook uitgeschreven in je brand guidelines.

COLOR PALETTE & TYPOGRAFIE

Ook belangrijk om te weten is welk kleurenpalet en welke fonts je dient te hanteren om consistent je branding te gebruiken. Wat zijn de primaire kleuren, accent kleuren en achtergrond kleuren? Hetzelfde geldt voor de typografie.

BRAND VISUALS

Heb je een visitekaartje, website of andere Visuals? Dan is het altijd interessant om deze ook toe te voegen aan je brand guidelines!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.