5 tips om beter gezien te worden op instagram!

Je post consistent, je bent actief in je story’s, je gebruikt de juiste hashtags, en nog blijven die likes en reacties op je instagram posts uit. Hoe kan dit?ย Vaak hoor ik deze zin en ik merk dat veel ondernemers zich hierin verliezen. Je steekt er superveel tijd en energie in, en het wil maar niet voorruit gaan, wat uiteindelijk tot heel veel frustratie leid.

Herkenbaar? Same over here๐Ÿ™‹โ€โ™€๏ธ

Ik werd niet gezien

Sinds januari ben ik volledig opnieuw gestart met instagram, met een nieuwe aanpak die werkt.

Staar je ook niet blind op het aantal volgers en likes. Zelf heb ik het daar ook moeilijk mee gehad maar na mijn eerste verkoop kunnen loslaten. Je kan 1000 (nep)volgers hebben die nooit iets van je kopen of 300 goeie volgers die geloven in jou en je product en wel van je kopen. Belangrijk is de juiste mensen aantrekken.

Hieronder geef ik enkele van mijn tips die je zelf vanaf vandaag kan toepassen!

1. Wees jezelf

Vroeger wou ik perfect zijn op instagram. Mijn werk moest perfect zijn, mijn foto’s, mijn captions, alles.ย Maar perfect zijn bestaat niet, dus waarom mijzelf zo voordoen? Mijn volgers zullen mij zo niet leren kennen, alsook niet mijn onderneming en de waarde die ik aanbied.ย 

En daar knelde nu net mijn schoentje. interactie met je volgers hebben is een van dรฉ belangrijkste dingen op instagram. Maar als je niet jezelf bent kunnen ze je ook niet leren kennen. ๐Ÿคจ

Daarom is het belangrijk om jezelf te tonen. Wat ben je aan het doen? Wat zijn je doelen? Wanneer loopt het ook eens fout? Je volgers kunnen zich dan niet alleen met je identificeren (= reacties en likes), maar zullen je ook blijven volgen omdat ze je een eerlijk en aangenaam persoon vinden. โ˜บ๏ธ

even een voorbeeld:

In deze post vertel ik over een zeer vervelende samenwerking, waarin ik uitleg hoe ongewaardeerd ik mij als persoon voel en hoe de opdracht niet is verlopen zoals verwacht. Hoe het eigenlijk ook fout kan lopen.

Blijkt dat veel van mijn volgers hetzelfde probleem hadden en zich konden inleven in mijn situatie, waardoor ik veel reacties hierop gekregen heb.

Dit werd dan ook 1 van mijn beste posts!

En dan teย bedenken dat ik deze eerst niet durfde posten uit schrik om mijn kwetsbaarheid te tonen, of dat mensen zich aangevallen zouden voelen๐Ÿ™ˆ

klik op de foto om naar de post te gaan op instagram

2. Reageer

Het is niet omdat je consistent post, de juiste hashtags gebruikt en goeie captions schrijft, dat je daarom ook door alles en iedereen gezien zal worden.ย 

maar jij ziet hen wel!

Het is ook belangrijk dat je andere posts liked van andere mensen, zo breng je ze in contact met jouw account.

Hoe je dit kan doen?

  1. Je gaat een kijkje nemen bij de volgers van jouw concurrenten
  2. Je neemt een kijkje bij de hashtags die aansluiten bij wat jij aanbied. Dit is ook de manier dat ik soms zelf toepas.

Even een voorbeeld:ย je verkoopt speenkoorden.ย 

Wie is dan je doelgroep? Wie is geholpen met jouw leuke speenkoorden?ย Mommys to be? Toekomstige tantes en meters en peters?

Yes they are!

Welke hashtags zouden hier dan bij interessant zijn?

#zwangerschap #babyopkomst #zwangerschapsaankondiging

Allemaal potentiรซle klanten! Like hun posts, ga naar hun account en plaats een oprechte reactie. Trek hun aandacht!

3. Praat

Creรซer interactie met je volgers, sla een praatje met hen, reageer op hun posts, op hun story’s etc ๐Ÿ™‹โ€โ™€๏ธ

Op je eigen story’s kan je vragen stellen, polls plaatsen, laat mensen stemmen op je producten of ideeรซn, vraag hen advies.

Er zijn oneindig veel manieren!

4. Acties

Ik ben er geen fan van, en je ziet ze tegenwoordig dadelijks passeren, maar GIVEAWAYS & acties zijn de perfecte manier om mensen te laten kennis maken met jouw product of dienst.

ik raad je wel aan om jezelf niet blind te staren op het aantal likes en volgers. Het is niet belangrijk hoeveel likes of volgers je krijgt, wel of het de juiste zijn! Je hebt niets aan 1000 volgers die niet geรฏnteresseerd zijn in je product.ย 

5. Wees creatief

Nu heb je er alles aan gedaan om gezien te worden, en komen ze op jouw account.

Nu is het ook belangrijk dat ze zo onder de indruk zijn van jouw feed, dat ze je gaan volgen natuurlijk ๐Ÿคทโ€โ™€๏ธ

Het is belangrijk dat je jou kan onderscheiden van je concurrenten en datgene naar voor kan brengen wat jouw unieke waarde is! En nee een mooie en opvallende feed is niet perse veel werk of heel moeilijk, maar het is zeker wel belangrijk.

Kijk maar even naar dit voorbeeld hieronder van @labellique, en wat een verschil het bij haar maakt!ย 

wil jij ook zo een feed?
Dan kan ik je hierbij helpen !

Hi, ik ben Chloรซ

En ik help ondernemers doorย meer authenticiteit en creativiteitย te brengen binnen hun personal branding!

Let get social!